Mindfulness

Door mindfulness leer je op een milde manier te kijken naar wat zich afspeelt in het hier en nu. Met volle aandacht en zonder te oordelen.

Waarom

Wil je het eeuwige gevecht met je pijn, je onrust, de drukte, je piekergedachten en stress kwijt? Dan helpt deze milde manier van observeren.
In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat mindfulness een positief effect heeft. Op onder meer stressbestendigheid, piekeren, zelfvertrouwen, energie, concentratie, omgaan met pijn en ziekte, depressie, slaapproblemen.

Bewust kiezen en automatische patronen

Door steeds te observeren kun je je bewust worden van voorbijkomende gedachtes, patronen en verlangens. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om uit een automatisch patroon te stappen. Een patroon dat je in de weg kan zitten. Je leert te ontspannen in wat er is. Met aanwezige stress, lastige gedachtes, somberheid, pijn en ziekte om te gaan. Hierdoor ontstaat ruimte. Ruimte in je hoofd en in je lijf.

(Zelf)compassie

Door de milde blik waarmee je leert observeren wat er nu is, komt er ook meer ruimte voor compassie. Vaak zijn we streng over onszelf. We vellen oordelen en hebben kritische ‘stemmen’ die vanzelf de kop opsteken. Door mindfulness kun je hier meer bewust van worden waardoor je ook meer met compassie kunt kijken naar wat er gebeurt of wat je doet.

Wat doen we?

Je maakt je de meditatietechniek eigen. Meditatie, bewegingsoefeningen en educatie wisselen elkaar af. Je leert door te doen. Doordat regelmatig te oefenen is er een blijvend effect.