Over mij

Wat drijft mensen? Daar ben ik altijd nieuwsgierig naar. Ook voor mezelf ben ik altijd op zoek naar evenwicht, veranderingen en inzichten. Naar manieren om te dealen met de kritische stemmen in mijn hoofd (wie kent ze niet?). Een balans te vinden tussen lichaam en geest. Hypnotherapie was voor mij een openbaring. Door mijn studie hypnotherapie en integrale psychosociale therapie bij Academie Hypnos kreeg ik inzichten die ik niet eerder had gehad. Alles wat we nodig hebben is al in onszelf aanwezig. We kunnen er alleen niet altijd contact mee maken. Opgebouwde patronen en overlevingsstrategieën zitten ons vaak in de weg. Ons onbewuste vermogens zijn groot en ik daar wil je graag mee in contact brengen. 

In 2010 begon ik met mediteren wat rust en overzicht bracht. De acceptatie dat sommige dingen niet te veranderen zijn. Het bewust worden van de automatische patronen waar ik vaak instapte. Vervolgens heb ik diverse retraites in Nederland gedaan, bij onder meer Jotika Hermsen en Joost van den Heuvel Rijnders. In de Verenigde Staten ben ik zes weken in retraite geweest bij IMS. Een internationaal bekend instituut op het gebied van Vipassanameditie.
Bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam volgde ik een opleiding.  Binnen de mindfulness is (zelf)compassie een belangrijk thema voor mij.

Naast bovenstaande opleidingen heb ik mij ook geschoold in familieopstellingen en NLP. Ook prachtige methoden die ik graag gebruik in mijn sessies.

Bij hypnotherapie en mindfulness is mijn benadering holistisch: zowel lichaam als geest komen aan bod. Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten en ik volg regelmatig bij- en nascholingen.

Wil jij onderzoeken wat de oorzaak is van bepaalde gevoelens, pijnen (lichamelijk of emotioneel) of gedrag? Het wat en waarom? Om van daaruit de verandering in te zetten of patronen te doorbreken? Neem dan contact op.